ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!

2013-09-10 23:16

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Καλώς ήρθα λοιπόν!
 
Καταρχάς να συστηθώ! Είμαι η Κάτια, είμαι 19 ετών και είμαι εδώ κοντά σας από σήμερα, ελπίζοντας να σας φανώ χρήσιμη για την καθημερινότητα σας! Να τονίσω αρχικά, πως δεν είμαι επαγγελματίας, απλά αγαπώ πολύ τον χώρο της ομορφιάς και ασχολούμαι με αυτό που ονομάζεται ''Εικόνα'' ! Μέσα λοιπόν, από τα άρθρα μου, κάποια tips, συμβουλές και κάποιες φωτογραφίες, θα είμαι κοντά σας με σκοπό να κάνουμε πιο όμορφη την καθημερινότητα μας και να δημιουργήσουμε μια εικόνα και μία εμφάνιση του εαυτού μας που θα μας κάνει να χαμογελάμε!!!!
 
Γιατί η ομορφιά υπάρχει, αρκεί να ξέρουμε να την αναδείξουμε σωστά!
 
Καλή μας αρχή λοιπόν και θα χαρώ να γίνω η δικιά σας σύμμαχος και φίλη στον κόσμο της δικιάς σας ομορφιάς!
 
Το πρώτο θέμα που θα ασχοληθούμε είναι κάτι πολύ χρήσιμο, απλό, εύκολο και γρήγορο που υπάρχει στη καθημερινότητα μας και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε! Και εννοώ φυσικά, τις σπιτικές μάσκες που μπορούμε να δημιουργήσουμε! Μάσκες που η κάθε γυναίκα μπορεί να φτιάξει μόνη της, εάν πραγματικά θέλει να δώσει λάμψη και τόνωση στην εικόνα του προσώπου της!
 
Θα σας δώσω μερικές χρήσιμες μάσκες, που τα υλικά τους βρίσκονται κατά βάση μέσα στο σπίτι μας και μπορούμε εύκολα να τις φτιάξουμε μόνες μας!
 
Τι καλύτερο από προϊόντα που ήδη γνωρίζουμε; Γνωρίζουμε έτσι κιόλας τι πρόκειται να βάλουμε στο πρόσωπο μας, χωρίς να έχουμε τον φόβο, που πιθανόν μας διακατέχει την πρώτη φορά, που δοκιμάζουμε ένα άγνωστο καινούργιο καλλυντικό προϊόν πάνω μας!


 

 

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τις μάσκες μας:

1)      Μάσκα για ενυδάτωση και λάμψη
 
  Θα χρειαστούμε:
 -2κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα η κακάο σε σκόνη
 -5κουταλιές της σούπας μέλι
 -1κουταλιά της σούπας γάλα
 
Εκτέλεση :  Αναμείξτε τη μαύρη σοκολάτα η το κακάο με το μέλι. Ύστερα, προσθέστε το γάλα και αναμείξτε καλά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 10λεπτά! Ξεπλύνετε με κρύο νερό!
 
2)      Μάσκα για τα μάτια
 
  Θα χρειαστούμε:
 -1κουταλιά της σούπας μέλι
 -1κουταλιά της σούπας λάδι από αμύγδαλα (αμυγδαλέλαιο)
 -1κομματάκι μαύρης σοκολάτας
 
Εκτέλεση: Βάζετε το λάδι και το μέλι μαζί με την σοκολάτα (σε υγρή μορφή) σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε! Ύστερα, βάζετε το προϊόν στα μάτια για 10λεπτά! Και αφαιρείτε με χλιαρό νερό!
 
3)Μάσκα για καφέ κηλίδες, διχρωμίες και ανοιχτούς πόρους
 
  Θα χρειαστούμε:
 -1ώριμη ντομάτα
 -λίγες σταγόνες λεμόνι η κιτρολέμονο
 -1κουταλιά του γλυκού μέλι
 
Εκτέλεση: Τρίβετε την ώριμη ντομάτα στον τρίφτη και εφαρμόζετε μία ικανοποιητική ποσότητα στο πρόσωπο σας. Την αφήνετε για μισή ώρα πάνω σας και ύστερα ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Εάν έχετε έντονες καφέ κηλίδες, διχρωμίες η ανοιχτούς πόρους, στον πολτό της ντομάτας, θα προσθέσετε τις σταγόνες του λεμονιού η του κιτρολέμονου. Αν έχετε μαύρα στίγματα, θα προσθέσετε στον πολτό, την κουταλιά με το μέλι.
 
4)Μάσκα σύσφιξης προσώπου:
 
  Θα χρειαστούμε:
 -1απράδι αυγού
 -1κουταλιά της σούπας αλεύρι
 
Εκτέλεση: Θα ανακατέψετε το ασπράδι αυγού με το αλεύρι και θα απλώσετε το μείγμα στο πρόσωπο σας! Θα την αφήσετε να δράσει για 20λεπτά!Εαν νιώσετε να σας ''τραβάει'' το δέρμα, αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, μην ανησυχήσετε! Ύστερα, ξεπλένετε με νερό και εάν έχετε εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα!
 
Αυτές ήταν οι πρώτες 4 απλές μάσκες προσώπου που σας προτείνω! Θα ήθελα να σας τονίσω ότι αυτές οι μάσκες είναι φυσικές, με σπιτικά προϊόντα, που όλοι γνωρίζουμε! Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος δηλαδή, εκτός εάν ήδη γνωρίζετε πως έχετε κάποια είδους αλλεργία σε κάποιο από τα παραπάνω υλικά, άρα αυτομάτως και ΔΕΝ το δοκιμάζετε! Ακόμη, θα ήθελα να σας σημειώσω ότι με αυτές τις μάσκες, θα δείτε μια διαφορά στο δέρμα σας αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια, πάντα! Θα γίνει δηλαδή αισθητή μία διαφορά, μία φρεσκάδα, μια λάμψη! Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός μας!
 
Και για τον λόγο ότι αυτές οι μάσκες είναι φυσικές, να ξέρετε ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε! Εγώ θα συνιστούσα μία εβδομαδιαία χρήση! Και μην ξεχνάτε, οι μάσκες που ΔΕΝ γράφω ότι είναι για τα μάτια, αφορούν όλο το πρόσωπο μέχρι και το λαιμό, ΜΟΝΟ! Αποφυγή δηλαδή γύρω από τα μάτια!
 
Ελπίζω να σας αρέσουν οι μάσκες που σας προτείνω και με χαρά στον ελεύθερο σας χρόνο να τις δοκιμάσετε!
 
Θα χαρώ να δω τα σχόλια σας, τις γνώμες σας, τις δικές σας εμπειρίες, ακόμα και θέματα που θα θέλατε να ασχοληθούμε στη συνέχεια! Δεκτά όλα τα σχόλια και οι ερωτήσεις σας!
Στο επόμενο θέμα μας, θα ασχοληθούμε με μάσκες μαλλιών !!!
 
Ελπίζω να ανυπομονείτε και εσείς, όσο και εγώ!
 
Σας φιλώ,
Κάτια
Make your world more beautiful!!images (9).jpg (6613)