ΤΕΛΕΙΟ ΙΣΙΩΜΑ ΣΕ 15 ΜΟΛΙΣ ΛΕΠΤΑ!

2013-09-19 18:25

ΤΕΛΕΙΟ ΙΣΙΩΜΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 15 ΛΕΠΤΑ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

 

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για ολόισια μαλλιά που κρατάνε ακόμα και σε συνθήκες υγρασίας, εύκολα και κυρίως στο σπίτι σου! Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι μια χτένα, ένα sprayενυδάτωσης, ένα πιστολάκι και ένα ισιωτικό ψαλίδι! Ε, και αν θέλεις και λίγη λακ για το φιξάρισμα στο τέλος.

Βήμα 1 – Στέγνωμα

Τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν. Μην βιαστείς να βάλεις χτένα ακόμα αλλά ούτε και να τα τρίβεις άτσαλα με την πετσέτα. Ώρα για καλό στέγνωμα. Το Α και το Ω για ένα καλό ίσιωμα! Βεβαιώσου ότι είναι ολόστεγνα. Επέμεινε περισσότερο ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι άβαφτα, καθώς πάντα τα φυσικά μαλλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο να στεγνώσουν.

Βήμα 2 – Χτένα

Τώρα αρχίζει το πιο δύσκολο κομμάτι όλης της υπόθεσης: το ξεμπέρδεμα! Με μία χτένα με ανοιχτά δόντια ξεμπέρδεψέ τα. Ξεκίνα από τις άκρες πιάνοντας μικρές τούφες την κάθε φορά, και έπειτα προχώρα προς τη ρίζα. Μην πας κατευθείαν από την κορυφή του κεφαλιού σου να τραβολογάς τα μαλλιά σου με τη χτένα. Έτσι, σπάνε και δημιουργείται η περιβόητη ψαλίδα.

Βήμα 3 – Ενυδάτωση

Προμηθεύσου ένα καλό leave in προϊόν σε spray. Στο εμπόριο, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα καταστήματα καλλυντικών, κυκλοφορούν αναρίθμητα προϊόντα ενυδατικά και με προστασία από τη θερμότητα για τα μαλλιά σου. Ψέκασε τα από απόσταση γύρω στα 15εκ. Επέμεινε λίγο παραπάνω στα εξωτερικά μαλλιά που τα βλέπει περισσότερο ο ήλιος.

Βήμα 4 – Ισιωτικό Ψαλίδι

Προτίμησε κάποιο με μεγάλες πλάκες για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα. Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση σαν να επρόκειτο να τα πιάσεις σε 2 κοτσίδες. Πιάσε τη χτένα και ξεκίνα να τα περνάς με αργό ρυθμό. Έτσι, γίνονται καλύτερα και δεν καταστρέφεται η τρίχα από τα συνεχόμενα γρήγορα τραβολογήματα. Η φορά που πρέπει να ακολουθείς πάλι είναι από κάτω προς τα πάνω. Μόλις κάνει και τις 2 πλευρές, συγκέντρωσε τα όλα από τη μία πλευρά και ξαναπέρνα τα όλα μαζί με το ψαλίδι. Επανέλαβε από την αντίθετη πλευρά. Αν θες εξτρά όγκο, πιάσε τις εξωτερικές τούφες και ίσιωσε τις με φορά προς τα πάνω σαν να ήταν όρθια στον αέρα.

Βήμα 5 – Πιστολάκι μαλλιών

Τώρα πλέον πρέπει να έχεις τελειώσει. Τα μαλλιά σου είναι ζεστά και ευαίσθητα, έτσι χαλάνε και ξεφορμάρουν με το παραμικρό. Βάλε την κρύα σκάλα στο πιστολάκι και πέρασε τα για 2 με 3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, κλειδώνει η φόρμα τους. Αν θες, ψέκασε λίγη λακ για να είσαι σίγουρη ότι θα κρατήσουν. Αλλά όταν λέμε λίγη, το εννοούμε. Αν βάλεις πολύ, θα είναι σαν να σου έχει κολλήσει κάποιος στάχυα για μαλλιά!

 

Tips

1. Παρόλη τη θερμική επεξεργασία που του ισιώματος, όταν χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα και τις σωστές ποσότητες, τα μαλλιά διατηρούνται υγιή.

2. Στο τέλος του λουσίματος αν αντέχεις κάνε το τελευταίο ξέπλυμα των μαλλιών σου με δροσερό προς κρύο νερό.

3. Τα προϊόντα κομμωτηρίου συνήθως είναι ακριβότερα από του εμπορίου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζεις τα μαλλιά σου. Κάντο έξυπνα. Πάρε ένα σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου και ένα προϊόν leaveinconditioner.

4. Μην χρησιμοποιείς conditioner. Περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό. Κυρίως είναι για άρωμα και ελάχιστα δραστικά. Πάρε μια μάσκα μαλλιών και κάθε φορά μετά το τέλος του λουσίματος άφηνε την όπως θα έκανες και με ένα conditioner. Θα χρησιμοποιείς ποσότητα ενός μικρού καρυδιού, και από τη μέση των μαλλιών και κάτω. Διαφορετικά, αν βάλεις στη ρίζα, μαλακώνουν οι πόροι και έτσι όπως ξεπλένεις και μετά στο χτένισμα φεύγουν υγιείς τρίχες που δεν θα έπρεπε.

5. Αν δεν θες να χρησιμοποιείς προϊόντα styling ή ενυδατικά, εναλλακτικά πάρε μετάξι ή σιλικόνη. Εφάρμοσε σε νωπά ή στεγνα μαλλιά.

6. Μυστικό για να καμουφλάρεις την ψαλίδα: Βάλε στις σπασμένες άκρες σιλικόνη και πέρασε τις μετά με ψαλίδι. Έτσι, σφραγίζεται η ψαλίδα και έχουμε το εφέ μιας ενιαίας υγιούς τρίχας.

Μake your world more beautiful:)

KATIA:)